Al weer drie jaar op koers

Toen ik drie jaar geleden letterlijk het stokje overnam van de vorige dirigent van de KTVM zat er een wat ingeslapen orkest voor mij. We spraken met elkaar af om de schouders eronder te zetten en hard aan het werk te gaan om de club weer eens flink op te frissen en een opgaande lijn in te zetten voor wat betreft het muzikale niveau.
Voor een aantal mensen was de nieuwe manier van werken best confronterend. Een orkest is net als een voetbal elftal, een hecht team waarbij iedereen zich dus maximaal moet inzetten.
Het is nu terugkijkend geweldig om te zien dat het muzikale niveau met sprongen vooruit gegaan is zonder dat we het plezier in het repeteren en muziek maken zijn verloren. In tegendeel: we lachen soms wat af op de dinsdagavond. Er is een aantal goede nieuwe muzikanten bijgekomen die deel willen uitmaken van deze ontwikkeling. Er wordt thuis en in groepen hard gestudeerd om voorbereid op de repetitieavonden te verschijnen. Het publiek tijdens de vele optredens en concerten is steeds talrijker aanwezig en altijd weer enorm enthousiast. Ik kan constateren dat we als orkest, bestuur en dirigent samen een goede koers varen.
De komende maanden bouwen we verder aan een nieuw en modern repertoire en broeden al op de plannen voor ons jubileumjaar in 2018. Alle registers zullen dan worden open getrokken. We spelen de beste stukken uit het repertoire die in een wervelende show zullen worden verpakt met gebruik van alle voorzieningen die de Agnietenhof heeft te bieden.
Koop tijdig uw kaartje want deze avond wil je niet missen!!

De dirigent:
Ruud Welle