dirigent Ruud Welle

Ruud WelleSinds begin 2014 is Ruud Welle (1960) de dirigent van de harmonie. Hij was vanaf 2007 tot 2014 werkzaam als manager bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daarvoor ( van 1987 tot 2007) was hij aangesteld als solo trombonist bij de Marinierskapel. Verder was hij de leider van het dansorkest van de Marinierskapel en trombonist van het koperkwintet. Ook was Ruud vijftien jaar de presentator van de concerten van de Marinierskapel, zowel in binnen- als in buitenland.

Naast de Marinierskapel heeft hij ook ruime ervaring opgedaanRuud_01 als dirigent bij verschillende (semiprofessionele) orkesten. Zo is hij vanaf 1995 de oprichter, dirigent en organisator van het Dutch Symphonic Wind Orchestra (DSWO), waarmee hij jaarlijks o.a. een concerttournee in Frankrijk verzorgt.

Als freelance trombonist heeft hij gespeeld in vele orkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Radio Filharmonisch Orkest, Residentie Orkest het Metropole Orkest en diverse radio- en tv-orkesten, waaronder Avro’s Skymasters en Vara’s Dansorkest.

Door zijn gedrevenheid, energie en positieve instelling weet hij grote groepen mensen te enthousiasmeren en te stimuleren om het beste uit zichzelf en uit de groep te halen.

Naast bij de KTVM is hij verder dirigent bij het fanfareorkest van Muziekvereniging Excelsior uit Papendrecht.