opleidingen

Projecten

Er worden regelmatig, in samenwerking met het Steunpunt Amateurkunst Rivierenland, op basisscholen voorlichting en samenspel projecten gehouden, waarbij kinderen kennis maken met blaasmuziek.

In het verleden zijn deze gehouden op “de Molenwerf” de “Rotondaschool” en de “Prins Clausschool”

 

Opleiding van leerlingen

Bij de vereniging worden alle nieuwe leden die nog geen, of onvoldoende muziekkennis hebben, intern opgeleid. De start van deze opleiding kan ieder moment van het jaar beginnen. De vereniging heeft gekwalificeerde docenten in dienst die borg staan voor een grondige muzikale opleiding. De lessen á 30 minuten worden gegeven in ons eigen verenigingsgebouw en zijn, afhankelijk van de docent, op verschillende dagen van de week. Als lesmethode wordt Horen, Lezen en Spelen gebruikt, aangevuld met theorieboeken en ander studiemateriaal.

De minimum leeftijd is 7 jaar voor de houtgroep en 8 jaar voor de koper- en slagwerkgroep.

 

Er zijn drie lesgroepen:

    1. De houtgroep, met als instrumenten klarinet, saxofoon, of clarineo. De Clarineo is een kuntstof klarinet, licht van gewicht, en aangepast voor het bespelen met kleine vingers. Dit instrument is voor kinderen van 7 jaar, die naarmate zij ouder worden dan makkelijker kunnen overstappen naar de klarinet.
    2. De kopergroep, met als instrumenten trompet, hoorn, bariton enz.
    3. De slagwerkgroep, met als instrumenten trommel, klein slagwerk enz.
Clarineo
Clarineo

 

Na een paar maanden worden de wekelijkse lessen uitgebreid met samenspel in groepsverband waarin de Essential Elements methode wordt gebruikt.

 

Waarom samenspelen

Wij kiezen er voor om z.s.m. samen muziek te maken omdat dit:

– het oefenen stimuleert

– de integratie bevordert

– het sociale gedrag verbetert

– een concentratieprobleem vermindert

 

Onze slogan is dan ook:

Samen musiceren maakt slim !

Het hafa B-niveau is een goede indicatie om in het harmonieorkest mee te kunnen spelen. Door de gedegen opbouw van de lessen en de groepsrepetities, aangevuld met de theorielessen wordt dit niveau gaandeweg bereikt.

 

Aanmelding of vragen, mail naar info@ktvm.nl of bel ons op 0344-611873