Opleidingsorkest De Opmaat

opleidingsorkest

De Opmaat is het ‘jongste’ lid van de KTVM familie. Op 17 maart 2018 heeft het orkest officieel zijn eigen naam gekregen. Hoewel de vereniging al jaren actief is om nieuw talent (jong- en oud) te laten zien wat een prachtige hobby muziek maken is, is er het afgelopen jaar extra hard aan gewerkt om de leerlingen een eigen identiteit binnen de vereniging te geven. Naast de nieuwe naam heeft het orkest eigen kleding gekregen, wordt de onderlinge band versterkt door activiteiten buiten het muziek maken om te organiseren.

Bij De Opmaat kunnen leerlingen al vanaf het eerste jaar dat zij muziekles hebben bij de KTVM, samen muziek maken. Dit draagt bij aan de muzikale ontwikkeling en het zorgt ervoor dat onze leerlingen elkaar leren kennen en dus al vroeg het verenigingsgevoel ervaren. Het orkest staat onder professionele leiding van Gerard van Schaik, wie ook de lessen op diverse instrumenten verzorgt. Gerard is al jarenlang verbonden aan de KTVM en draagt met zijn enthousiasme en een flinke dosis geduld bij aan de muzikale ontwikkeling van de vereniging.

Op dit moment bestaat de bezetting van De Opmaat uit: klarinet, dwarsfluit, saxofoon, trompet, trombone, bas en slagwerk. Leert u ook een instrument te bespelen en lijkt het u leuk om samen te spelen? Dan bent u uiteraard van harte welkom! U kunt hierover contact met ons opnemen via info@ktvm.nl